1

Jaarrekening samenstellen

De consultants van Het MKB Huys uit Groningen stellen graag uw jaarrekening(en) samen en voorzien deze van een samenstelverklaring. En als het in uw geval verplicht is, verzorgen wij ook de deponering bij de Kamer van Koophandel.

Welke onderdelen bevat een jaarrekening?

De balans

De bekende balans in een overzicht van alles wat de onderneming betreft. Denk hierbij aan eigen vermogen, schulden, inventaris, leningen, crediteuren, debiteuren etc. De balans is altijd een momentopname, die we voor de jaarrekening vaak op 31 december opmaken.

De winst- en verliesrekening
Met uitzondering van kleinere bedrijven heeft de ondernemer in zijn jaarrekening ook een winst- en verliesrekening (of resultatenrekening) nodig. Dit overzicht bestaat uit alle uitgaven en inkomsten van het afgelopen jaar. Uiteindelijk volgt daar winst of verlies uit als resultaat en dat bepaald dan mede ook wat u verschuldigd bent aan de Belastingdienst.

Toelichting bij de jaarrekening
De toelichting van de jaarrekening verschilt per onderneming. Kleine rechtspersoon kunnen volstaan met het noemen van het aantal medewerkers en de wijze van samenstelling van de jaarrekening. Bij grotere rechtspersonen is ook de betaling aan de directie verplicht en in veel gevallen ook een jaarverslag en accountantsverklaring. Het MKB Huys zal u hierin adviseren.

Controleopdrachten van jaarrekeningen

Naast het samenstellen van uw jaarrekening, kunnen wij ook wettelijk voorgeschreven controleopdrachten (ook wel audit) faciliteren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze diensten omtrent de jaarrekening of andere diensten? Neemt u dan contact met ons op. Het MKB Huys is gevestigd in Groningen, Roden en Assen, dus we zijn altijd in de buurt!

Joomla SEF URLs by Artio

Login

Realiseer meerwaarde voor uw bedrijf met Het MKB Huys

Wij helpen het resultaat van uw onderneming te verbeteren. 

Maak een vrijblijvende afspraak